Building The Perfect Beast

Reading, Writing, Wanderlust, and Commentary

Safari 4 Breaks Some WordPress Features

6 comments

It looks like the new Safari beta may not be playing well with WordPress. Have to check this out on the WordPress forums.

Creating links in WordPress now thrashed in Safari beta

Creating links in WordPress now thrashed in Safari beta

Note that when creating a link the entire interface is grayed-out and the link interface never fully loads.

Written by Jeffery Battersby

February 25th, 2009 at 12:21 pm

Posted in Asides

Tagged with , ,

6 Responses to 'Safari 4 Breaks Some WordPress Features'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Safari 4 Breaks Some WordPress Features'.

  1. I noticed this today, did a Google search and found your post. I see some chatter on wp.com. Let's hope someone fixes this before the final release.

    Levi C. Maaia

    28 Feb 09 at 11:06 pm

  2. [...] those of you using WordPress and a Mac be warned before you upgrade to the Safari 4 beta: Building The Perfect Beast » Blog Archive » Safari 4 Breaks Some WordPress Features. var addthis_pub = ‘lee317′; var addthis_brand = ‘Maaia.com’;var addthis_language = ‘en’;var [...]

  3. From what I can tell in the WordPress forums it has something to do with tinyMCE, the WYSIWYG editor WP uses for creating posts. Apparently it wasn't broken for the last private beta, but something broke when they released the public beta. Hopefully it'll get fixed before it's sent out as a general release.

    For me, for now, it's Safari 3 on my laptop or Firefox on my desktop.

    Thanks for checking in!

    -J

    reyespoint

    1 Mar 09 at 3:35 pm

  4. [...] weeks back, when I was testing the new Safari 4.0 beta, I said that something had broken WordPress’ visual editing tools. I’m pleased to announce that today’s Safari 4.0 final release works [...]

  5. The default TinyMCE editor seems to work in Safari 4 Final, but I installed TINYMCE ADVANCED to utilize table functions, and I can't create a table, which is what I was looking for. Links, etc. are now working, which were not in previous incarnations.

    Anthony Navarro

    15 Jun 09 at 11:29 pm

  6. Anthony, do you think this is a Safari issue, or is there something that needs to change in TinyMCE?

    reyespoint

    16 Jun 09 at 1:40 pm

Leave a Reply